zarif

zarif

 

    

ورود

 

نام کاربری
رمز عبور
 

آخرین ارسالات

 

» نمایشگاه و جشنواده بین المللی قهوه ایران
» قهوه ایلی illy coffee
» رست قهوه(بودادن قهوه)
» فرنچ پرس cafetiere
» قهوه ترک turkish coffee
» cona coffee maker قهوه جوش کونا
» فنجان عجیب قهوه
» گرانترین قهوه جهان
» موکا اکسپرس
» قهوه سبز

تقویم

 

<    «  تير ۱۳۹۷  »    >
شيدسچپج
 ۱
۲۳۴۵۶۷۸
۹۱۰۱۱۱۲۱۳۱۴۱۵
۱۶۱۷۱۸۱۹۲۰۲۱۲۲
۲۳۲۴۲۵۲۶۲۷۲۸۲۹
۳۰۳۱ 

لینک های مرتبط

 

آمار مطالب يک ساعت پيش: 0
امروز: 0
اين ماه: 0
کل: 141
کل نظرات: 100
آمار کاربران يک ساعت پيش: 0
امروز: 25
اين ماه: 1842
کل: 15761
بن شدگان: 0
جديدترين عضو: MamkaSlivA

 

 

لینک های مرتبط

 

برای تبادل لینک، سایت شما باید حداقل رنک 3 در گوگل داشته باشد.
» icoffee
» فروشگاه قهوه
» جشنواره بین المللی قهوه ایران

نظرسنجی


عالي
خوب
متوسط
بد


 

 

دانستنیهای قهوه

 

 


 

قهوه یک  نوشیدنی جوشانده شده با طعم اسیدی و رنگ سیاه  میباشد که از دانه های رست شده مزرعه قهوه بدست می اید که coffee bean  نامیده میشود.

دانه های قهوه روی درختی رشد میکند که در بیشتر از 70 کشور کشت میشود .

مقدمتاً در آمریکای لاتین، آسیای جنوب شرقی، آسیای جنوبی و آفریقا قهوه سبز (رست نشده) ، یکی از بهترین محصولات کشاورزی تجاری در جهان می باشد.

قهوه یک تاثیر محرک و موثر روی انسان دارد ، بخاطر ماده کافئین درون آن. قهوه یکی از نوشیدنیهای پر مصرف  در جهان می باشد..

قهوه یک نقش حیاتی در بسیاری از جوامع دارد.

اثر انرژی زای دانه های قهوه به نظر می رسد که در منطقه شمال شرقی کشور اتیوپی کشف شده است کشت قهوه در ابتدا در جهان عرب توسعه داده شده است.

اولین مدرک و پدیده قابل باور  نوشیدن قهوه در اواسط قرن 15 مشاهده شده است، در سواحل سوفی کشور یمن در مراسم مذهبی، در نتیجه ، کلیسای اتیوپی مصرف غیر مذهبی قهوه را منع کرده بود، این تحریم تا امپراطوری منلیک دوم حبشه ادامه یافت.

در تمان ترکیه نیز منع گردید ، در طول قرن 17 به دلایل سیاسی و با فعالیتهای متمرد در اروپا همسو گردید.

دانه های قهوه توسط گونه های متفاوت بوته های همیشه سبز کوچک درخت قهوه تولید میشود.

متداولترین نوع آن قهوه Arabica و robusta می باشد. هنگامی که دانه های قهوه میرسند، آنها کنده میشوند، پرورش داده میشوند و خشک می شوند.

 

دانستنیهای قهوه

سپس دانه ها با درجه های متفاوت رست میشوند که این درجه بستگی به طعم مورد نظر و دلخواه دارد، سپس برای تهیه قهوه، جوشانده میشوند. قهوه به روشهای مختلف تهیه میشود. قهوه یکی از محصولات  صادراتی مهم کشاورزی میباشد و تاب ترین محصول کشاورزی صادراتی برای 12 کشور در سال 2004 بوده و قهوه هفتمین و بیشترین محصول و روی محیط زیست تاثیر گذاشته است. بعضی از مطالعات ارتباط بین مصرف قهوه و وضعیت سلامت را بررسی کرده اند. که آیا اثرات کلی قهوه مثبت می باشد یا منفی و به این نتیجه رسیدند که روشهای کشت و پرورش قهوه در تاثیر آن در سلامت مهم میباشد.

ریشه لغوی:

اولین مرجع قهوه در زبان انگلیسی به شکل chaoua و به تاریخ 1598 بر میگردد. در زبانهای اروپائی و انگلیسی، قهوه از اتان ترکیه Khahve از طریق قهوه ایتالیائی مشتق شده است و خود کلمه ترکی از کلمه عربی قهوه مشتق شده است.

لغت نویسان عرب معتقدند که قهوه اصالتا به یک نوع شراب اشاره دارد و ریشه اش به قها بر میگردد و تاکید می کند که "بدون اشتها" بخاطر اینکه این نوشیدنی گرسنگی را کاهش می دهد.

چند ریشه لغوی دیگر وجود دارد که معتقدند که این لغت عربی ممکن است تغییر قیافه داده است از منبع آفریقائی یا اتیوپی آن و کلمه kaffa پیشنهاد شده است.

زیست شناسی: توضیح کشت قهوه Arabica ودانه ه

گونه های متفاوتی  از بوته های coffea ، دانه هائی تولید می کنند که از آنها قهوه استخراج میشود. 2 گونه مهم و اصلی که کشت می شود robusta و Arabica میباشد که برای مردم جنوب غربی اتیوپی محلی می باشد و قهوه canephora  برای غرب و مرکز صحرای آفریقای از کنیا تا اوگاندا و جنوب ترین منطقه سودان.

 

گونه های کم اهمیت تر عبارتند از racemosa، mauritina، stenophylla، excels، cliberica ، تمام مزارع قهوه در خانواده بزرگ Rubiaceae دسته بندی میشوند.

آنها بوته های همیشه سبز یا درختهای کوچک هستند که 15 فوت بلندی دارند. برگهایشان سبز تیره و شفاف می باشند، معمولا 10 تا 15 ساتنی متر بلندی دارند و 6 سانتی متر پهنا دارند.

 

 

گلهایشان از بغل می رویند و خوشه هایی با گلهای سفید خوشبو دارند و دانه های بیضی شکلی به اندازه حدود 5/1 سانتی متر دارند. وقتی نابالغ هستند، رنگشان سبز می باشد و وقتی رسیده اند، به رنگ زرد، سپس به رنگ قرمز هستند، قبل از اینکه سیاه شده و خشک شوند.

هر حبه شامل 2 دانه میباشد، البته 5 تا 10 درصد حبه ها فقط یک دانه دارند که peaberry نامیده میشود. دانه ها در حدود 7 تا 9 ماه میرسند. قهوه Arabica خود به خود گرده افشانی می کند و جوانه های کوچک یک شکل هستند و کمی متفاوت از دانه مادر میباشند . در مقابل canephora، excels، Liberica ناهمشکل هستند و نیاز به پیوند دارند.

این بدین معناست که شکلها و فرمهای مفید و کارا و دو رگه ها می بایستی قلمه زده شده و تکثیر شوند، قطع کردن، پیوند زدن، پرورش دادن روشهای تکثیر مفید می باشند.

کشت و زرع: نقشه مناطق کشت قهوه را نشان می دهد:

قهوه Canephora

قهوه Arabica

پوسته محافظ قهوه نرسیده در هند:

روش سنتی کشت قهوه اینست که 20 دانه قهوه در یک سوراخ در ابتدای فصل بارانی کاشته می شود. نیمی از آنها به صورت طبیعی از بین می روند.

یک روش موثر در پرورش قهوه در برزیل استفاده میشود، به این شکل که جوانه هایی را در قلمستان پرورش می دهند که بیرون کشت می شوند، در حدود 6 تا 12 ماه.

قهوه اغلب با محصولات دیگر همانند ذرت، حبوبات یا برنج در طول چند سال اول کشت، چیده میشود.

 

گونه های کم اهمیت تر عبارتند از racemosa، mauritina، stenophylla، excels، cliberica ، تمام مزارع قهوه در خانواده بزرگ Rubiaceae دسته بندی میشوند.

آنها بوته های همیشه سبز یا درختهای کوچک هستند که 15 فوت بلندی دارند. برگهایشان سبز تیره و شفاف می باشند، معمولا 10 تا 15 ساتنی متر بلندی دارند و 6 سانتی متر پهنا دارند.

گلهایشان از بغل می رویند و خوشه هایی با گلهای سفید خوشبو دارند و دانه های بیضی شکلی به اندازه حدود 5/1 سانتی متر دارند. وقتی نابالغ هستند، رنگشان سبز می باشد و وقتی رسیده اند، به رنگ زرد، سپس به رنگ قرمز هستند، قبل از اینکه سیاه شده و خشک شوند.

هر حبه شامل 2 دانه میباشد، البته 5 تا 10 درصد حبه ها فقط یک دانه دارند که peaberry نامیده میشود. دانه ها در حدود 7 تا 9 ماه میرسند. قهوه Arabica خود به خود گرده افشانی می کند و جوانه های کوچک یک شکل هستند و کمی متفاوت از دانه مادر میباشند . در مقابل canephora، excels، Liberica ناهمشکل هستند و نیاز به پیوند دارند.

این بدین معناست که شکلها و فرمهای مفید و کارا و دو رگه ها می بایستی قلمه زده شده و تکثیر شوند، قطع کردن، پیوند زدن، پرورش دادن روشهای تکثیر مفید می باشند.

کشت و زرع: نقشه مناطق کشت قهوه را نشان می دهد:

قهوه Canephora

قهوه Arabica

پوسته محافظ قهوه نرسیده در هند:

روش سنتی کشت قهوه اینست که 20 دانه قهوه در یک سوراخ در ابتدای فصل بارانی کاشته می شود. نیمی از آنها به صورت طبیعی از بین می روند.

یک روش موثر در پرورش قهوه در برزیل استفاده میشود، به این شکل که جوانه هایی را در قلمستان پرورش می دهند که بیرون کشت می شوند، در حدود 6 تا 12 ماه.

قهوه اغلب با محصولات دیگر همانند ذرت، حبوبات یا برنج در طول چند سال اول کشت، چیده میشود.

 

در سال 2009 کشور برزیل بزرگترین تولید کننده قهوه سبز بوده، سپس توسط ویتنام ، اندونزی و کلمبیا دنبال شد.

دانه های قهوه Arabica در آمریکای لاتین، آفریقای شرقس، غرب یا آسیا کشت میشوند. قهوه robusta در آفریقای مرکزی و غربی از طریق آسیای جنوب شرقی و بعضی قسمتهای برزیل پرورش داده می شود. دانه های کشورهای مختلف با تفاوتهائی در طعم ، بو، شکل و اسیدیته از هم تمیز داده میشود. این ویژگی های طعم و مزه فقط بستگی به مناطق رشد قهوه ندارد.

دانستنیهای قهوه

درخت شکوفه دار قهوه Arabica در کشور برزیل:

اصالتاً کشت قهوه در سایه درختان انجام میشود که مانعی در برابر بسیاری از حیوانات و حشرات جلوگیری کنند.

درختان جنگل pemnant برای این هدف استفاده می شوند.

این روش به روش سنتی سایبانی بر می گردد. از سال 1970 بسیاری از کشاورزان  روش تولیدشان را به روش کشت آفتابی تغییر دادند که در آن قهوه در ردیفهائی زیر خورشید کامل بدون سایبان جنگل پرورش داده می شود. این مر موجب میشود که جوانه ها  زودتر برسند و بوته ها محصول بیشتری تولید کنند ولی این نیاز دارد که درختان کمتر باشند و از کودهای شیمیائی بیشترب استفاده شود.

در نهایت قهوه که بدون سایبان تولید میشود، با کمک کود رشد کرده و مقدار زیادی قهوه تولید می کند اما محصولات سایبانی بدون کود به طور کلی تولید بالاتری دارند از محصولات بدون سایه و بدون کود، زیرا کود در زیر نور آفتاب نتیجه بهتری می دهد.

با وجود اینکه روش سنتی کشت قهوه خیلی دیرتر جواب می دهد و تولید کمتری را باعث می شود، ولیکن کیفیت آن بهتر است، علاوه بر این روش سنتی سایبانی، فضای زنده ای برای انواع زیادی گونه های وحشی فراهم می کند.

 

 

 

 

 

 

تاثیر کافئین بر مغز

 

 

تاثیر کافئین بر روی مغز

کافئین یک محرک سیستم عصبی مرکزی ملایم است که میتواند هوشیاری را بالا ببرد و به طور موقت عملکرد فیزیکی و شناختی را بالا ببرد. مهمترین اثرات کافئین بعر از استفاده از دوزهای کم تا متوسط مشاهد میوشد. کافئین در دوزهای کم تا متوسط (تا حدود 300 میلی گرم یا 3 فنجان قهوه) احساس هوشیاری، بیداری، رضایت ، انرژی ، اعتماد به نفس ، توانائی تمرکز، انگیزه جهت کار کردن و احساس اجتماعی بودن را می دهد. این اثرات مثبت بیشتر در زمانهای رخوت، مثلا بعد از نهار کارائی دارد.

این اثرات نتیجه عملکرد کافئین در مغز میباشد که بیداری، خواب ، .... را تنظیم می کند. باعث ایجاد  سرتونین (هورمون شادی آور) در مغز می گردد و همچنین حس توجه و بیداری را افزایش می دهد.

 

 

رقابت استارباکس و کاستا در بازار چین

 

 


 

 

 

 

 رقابت شرکتهای امریکایی و انگلیسی در بازار چین


اكونوميك آبزرور: چيني‌ها طي چند سال گذشته با انواع محصولات‌شان بازار دنيا را تحت سيطره خودشان درآورده‌اند اما اين بار خود چشم‌بادامي‌ها تبديل به يك بازار جديد شده‌اند و آمريكا و انگليس به دنبال اين هستند تا چيني‌ها را به خوردن قهوه‌هاي خودشان معتاد كنند. اين روزها جنگ ميان فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي قهوه انگليسي و آمريكايي بالا گرفته و هر كدام از آنها استراتژي ويژه‌اي براي جذب مشتري دارند. شركت آمريكايي استارباكس كه در منطقه تجاري پايتخت چين شعبه زده با سپردن مديريت آن به چيني‌ها مي‌خواهد طعم قهوه‌هايش را به سليقه مردم پرجميعت‌ترين كشور دنيا نزديك كند. اين وسط، برند انگليسي كاستا هم بيكار نبوده و با افتتاح شعبه در نزديكي استارباكس مي‌خواهد با حريف نامدارش رقابت كند. در شرايطي كه كافه‌داران چيني از همسايه شدن با استارباكس حس خوبي ندارند قهوه‌ساز انگليسي از نزديكي با رقيب آمريكايي‌اش استقبال كرده است. استارباكس از سال 1999 وارد چين شده و تا امروز بيش از 500 شعبه در اين كشور باز كرده و مي‌خواهد تا سال 2015 تعداد شعباتش را به هزارو500 برساند. شركت كاستا هم از پنج سال قبل تصميم به ورود به بازار چين گرفته و فعلا بيش از صد شعبه در چين ندارد اما طبق پيش‌بيني‌هاي مسوولان اين شركت تا سال 2018، دوهزارو500 شعبه كاستا در چين بازخواهد شد. چيني‌ها هم كه گويا از حضور اين برندها در كشورشان راضي هستند هيچ محدوديتي براي گسترش شعبات استارباكس و كاستا در نظر نگرفته‌اند. استارباكس براي قوي‌تر كردن بازارش در چين سعي كرده به نيازهاي بومي اين كشور توجه كند. آن‌طور كه وانگ جينگ‌يينگ، رييس استارباكس در چين گفته در انتخاب محل شعبات تا طراحي داخلي آن نظر چيني‌ها لحاظ شده است. استارباكس مي‌خواهد با سرعت بيشتري نسبت به گذشته در شهرهاي بزرگ چين نمايندگي ايجاد كند و البته براي شهرهاي كوچك هم برنامه دارد و در برنامه‌هايش ورود به 13شهر جديد ديده مي‌شود. اما روش كاستا مثل بوكسوري است كه براي جنگيدن با يك قهرمان وارد رينگ مي‌شود. تمام شعبه‌هاي اين شركت انگليسي كنار نمايندگي‌هاي استارباكس قرار گرفته و آنها هر هفته دو، سه شعبه جديد افتتاح مي‌كنند. كاستا تا آخر سال صاحب 170 شعبه در چين خواهد شد و 30درصد بازار قهوه چين را از آن خود مي‌كند. هر كدام از اين دو شركت براي جلب نظر مشتريان چيني‌شان برنامه ويژه‌اي دارند و هر كدام كه بتوانند زودتر توجه اكثريت را به سمت خود جلب كنند، مي‌توانند پادشاه قهوه چين باشند.

 

 

قلب زمستانی

 

قلب زمستانی


 

قلب زمستانی (نکته هائی برای سلامتی)

 

برای بسیاری از افراد، سلامت قلب،  یک نگرانی دائمی و واقعی در تمام مدت است. اما 53 درصد حمله های قلبی  در زمستان بیشتر از تابستان اتفاق می افتد. 5 درجه کاهش هوا منجر به افزایش 7 درصدی سکته و افزایش 12 درصدی حمله های قلبی میشود.

یک فنجان قهوه وسیله ای مناسب و ایده آل برای گرم نگه داشتن بدن در برابر مضرات زمستان میباشد و اخبار این این اطمینان را می دهند که مصرف قهوه متوسط، ( در حدود 4 تا 5 فنجان در روز) ریسک بیماریهای قلبی و سکته را افزایش نمی دهد، در حقیقت قهوه یک اثر حمایتی در برابر این خطرات دارد.

آمار اخیر از Lopez-Carica نشان می دهد که مصرف قهوه متوسط باعث کاهش 19 درصدی خطر سکته در میان زنان میشود. همچنین مرکز تحقیقات قلب در انگلیس اعلام نموده است که مصرف کافئین متوسط از ابتلا به بی نظمی، بیماریهای قلبی جلوگیری می کند و روی فشار خون فرد اثر میگذارد.

 Lopez-Carica یک تحقیق روی 44005 مرد و 84488 زن بدن تاریخچه بیماری سرطان و بیماری قلبی انجام داد.

با ارزیابی مصرف قهوه در هر دو تا 4 سال، آنها متوجه شدند بعد از تنظیم سن، مصرف سیگار، و فاکتورهای بیماری قلبی ، مصرف قهوه آنها را افزایش نمیدهد.

بعضی از اوقات افراد نگران اثرات کافئین روی فشار خون هستند. کافئین در زمانهای کوتاهی فشار خون را بالا میبرد، اما، موارد دیگری هم به این امر غیر از کافئین کمک می کنند.

افراد برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، بایستی به فاکتورهای ایجاد کننده کلسترول و فشار خون با اجتناب از سیگار کشیدن، خوردن غذاهای سالم، ورزش نمون، کاهش مصرف الکل و نگه داشتن وزن به صورت متناسب تمرکز کنند.

قهوه مناسب است، زمانی که درست مصرف شود، به صورت مصرف 4 الی 5 فنجان قهوه متوسط در روز .

زنان باردار باید مصرف کافئین را تعدیل کنند mg  200 در روز چه در قهوه و چه در منبع دیگری

 

 

 

 

All Right Reserved 2009 ,  MAX COFFEE, Design by www.adco.ir

www.maxcoffee.ir